Νέες βολές του Μεγάρου Μαξίμου προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε με εμφατικό τρόπο την ανάγκη να καταθέσει δημοσίως τα όσα γνωρίζει ο Κώστας Καραμανλής σχετικά με την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων, επιρρίπτοντας του ευθύνη ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το παραμικρό για τα όσα συνέβαιναν εντός του ΟΣΕ.

«Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπεριέλαβε τον παραιτηθέντα υπουργό στην αλυσίδα των ευθυνών.

«Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται έχουν την ευθύνη»

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Εγώ αυτό που θα σας πω, χωρίς να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος», είπε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε σε ό,τι αφορά στις ευθύνες, απάντησε: «Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται έχουν την ευθύνη. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη που αναλήφθηκε ακριβώς αυτό. Προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο, αυτό το χάος σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ.

Για το ψηφοδέλτιο

Η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση του ΟΣΕ; Θα αποδειχθεί. Όφειλαν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον ΟΣΕ ότι υπάρχει αυτό το μαύρο χάλι κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Μιλάμε για παθογένεια».

Όσον αφορά στην παρουσία του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως δεν είναι ένα θέμα της παρούσης, καθώς προέχει η διαλεύκανση του ταγικού δυστυχήματος και η ανάληψη ευθυνών από όλους τους εμπλεκομένους.