Tην είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή κλήθηκε να σχολιάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι κάνει λάθος και πως «η ρύθμιση δούλεψε πάρα πολύ καλά».

«Εάν δεν υπήρχε η ρύθμιση Βορίδη, σήμερα στη Βουλή θα ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σήμερα στη Βουλή δεν είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης» και στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος τόνισε: «Είναι δια αντιπροσώπου», με εκείνον να απαντάει ότι «δεν είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης».

Γεωργιάδης

Ένταση Γεωργιάδη – Ζαχαριάδη

Στην συνέχεια της εκπομπής ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστα Ζαχαριάδη. Οι δυο άνδρες πολιτικοί προχώρησαν σε μια λεκτική κόντρα που κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους με αφορμή τα αποτελέσματα της κάλπης και την είσοδο των Σπαρτιατών στην ελληνική βουλή.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η εικαζόμενη ηγεσία δεν υπήρχε όταν έγινε η κρίση στον Άρειο Πάγο, γιατί το κόμμα Κασιδιάρη και οι Σπαρτιάτες δεν είχαν καμία σχέση μέχρι εκείνη την ημέρα. Τουλάχιστον δημόσια. Τώρα που φαίνεται η εικαζόμενη ηγεσία, εγώ λέω ότι υπάρχει, όποιος Έλληνας πολίτης έχει ένομο συμφέρον πάει στο εκλογοδικείο με τα στοιχεία και θα κριθεί στο εκλογοδικείο αυτό που λέτε. Εσείς λέτε γιατί ο Άρειος Πάγος δεν προέβλεψε από πριν την εικαζόμενη ηγεσία που προέκυψε εκ των υστέρων».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Μα το μισό ψηφοδέλτιο είναι Χρυσή Αυγή! Τι λέτε κύριε Γεωργιάδη; Συγνώμη που διακόπτω αλλά έχει και η υποκρισία τα όρια της. Μα το μισό ψηφοδέλτιο είναι Χρυσή Αυγή! Ποιον κοροϊδεύετε;»

Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την ρύθμιση Βορίδη τονίζοντας πως τελικά λειτούργησε. «Εάν δεν είχε γίνει, σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης θα ήταν βουλευτής!». Ακόμη πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Ζαχαριάδη ότι «ο μόνος που φταίει για αυτό που υπάρχει στην Βουλή είστε εσείς».

Η ένταση συνεχίστηκε, με την παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη να παρεμβαίνει ρωτώντας: «Κύριε Γεωργιάδη, για όλα τα δεινά του τόπου φταίει ο Τσίπρας δηλαδή;». «Ναι, φταίει ο Τσίπρας και ευτυχώς το κατάλαβαν οι συμπολίτες μου», τόνισε ο ίδιος.

Δείτε το απόσπασμα