Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «αν προσλάμβανε επικοινωνιολόγο, θα τον είχε στείλει προ πολλού στο ψυχιατρείο».
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Reader» που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (29/03), ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Προσπαθώ ως πολιτικός να είμαι κάτι διαφορετικό. Πολλοί με ρωτούν γιατί τσακώνομαι, γιατί τσαλακώνομαι. Φίλοι μου με ρωτάνε γιατί ενώ φέρνω επενδύσεις ρεκόρ, κάθομαι και μιλάω με τον Πολάκη και ρίχνω τον εαυτό μου και χάνω ψήφους. Όλα αυτά τα ακούω και είναι καλόπιστα. Όταν ήμουν εκτός πολιτικής, όμως, είχα μια φοβερή αποστροφή στους ξύλινους πολιτικούς. Έλεγα δηλαδή, γιατί αυτοί οι άνθρωποι να δείχνουν τόσο ψεύτικοι και τόσο διαφορετικοί από εμάς; Όταν με έφεραν τα βήματά μου στην πολιτική, έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου: Ότι εγώ δεν θα γίνω σαν αυτό που έβλεπα και δεν μου άρεσε. Είμαι ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε κάποιους αρέσω, σε κάποιους όχι».
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Πράγματι, αν προσλάμβανα επικοινωνιολόγο, θα μου έλεγε να μην κάνω πολλά από αυτά που κάνω και πιθανότατα, θα είχε και δίκιο, αλλά δεν θα ήμουν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ή θα τον είχα στείλει στο ψυχιατρείο προ πολλού. Τι είναι ο πολιτικός για να μην κάνει λάθη; Κάποιου είδους άγιος; Γενικά παραδέχομαι τα λάθη μου. Το μεγαλύτερο λάθος μου απ’ όλα είναι που δέχτηκα να ταυτιστεί το όνομά μου με το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη για τους Εβραίους. Ήταν λάθος αποκρουστικό, αηδιαστικό. Σκέφτομαι καμιά φορά πώς μπορεί εγώ να έκανα ένα τόσο μεγάλο λάθος».
«Δεν ανήκει σ’ εμάς όλη η ευθύνη για ό,τι έγινε στα Τέμπη»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον Ηλία Αναστασιάδη και στη Γεωργία Μοσχονά, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων μίλησε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας με νόημα ότι «η Ελλάδα αλλάζει με πολύ μεγάλη δυσκολία».
Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Δεν είναι όλα επικοινωνία. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και όλοι μας αυθεντικά συγκλονιστήκαμε από αυτήν την τραγωδία. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες ημέρες ήμασταν σε πολύ δύσκολη συναισθηματικά θέση και έτσι ο τρόπος που το χειριστήκαμε έδωσε ενδεχομένως την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη, το οποίο δεν είναι σωστό. Έχουμε το δικό μας μερίδιο της ευθύνης, αλλά δεν ανήκει όλη σε εμάς».
Photo credits: Eurokinissi