Ο Αλέξης Γεωργούλης τοποθετήθηκε μέσω των δικηγόρων του, το απόγευμα της Τρίτης (18/04), για την καταγγελία που έκανε η Ελένη Χρονοπούλου και αρνείται τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, δηλώνοντας αθώος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση των δικηγόρων που τον εκπροσωπούν, αναφέρεται: «Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε, τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, από το Γραφείο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα, ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Cédric Vergauwen και Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος. Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητάς του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Cédric Vergauwen, Me Olivia Venet και Σταματίνα Μαλλά».

Τι είχε αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωσή του ο Γεωργούλης

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και αμέσως μόλις το αίτημα για άρση της ασυλίας του έφτασε στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και από μέλος του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει: «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη Δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος, καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».