Στο ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας αναφέρθηκε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος σχετικά με την είσοδο στη Βουλή του κόμματος Σπαρτιάτες, ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί στα αίτια της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα.
«Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα», υποστηρίζει ο συνταγματολόγος
Το κόμμα «Σπαρτιάτες» που υποστηρίχθηκε από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, κατάφερε να μπει στη Βουλή, καταλαμβάνοντας μάλιστα 12 έδρες.
Σχετικά με αυτή την εξέλιξη μίλησε στο Mega ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος τόνισε ότι «είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα κι ανεξάρτητα το Ανώτατο δικαστήριο».
«Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα», συμπλήρωσε ο συνταγματολόγος.
Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το τι συμβολίζει για την κοινωνία η είσοδος στη Βουλή, του κόμματος που υποστήριξε ο προφυλακισμένος Κασιδιάρης είπε ότι «υπάρχει μία μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που στα χρόνια της κρίσης φτωχοποιήθηκε με τρόπο δραματικό.
Κάποιοι νοσταλγούν την παλιότερη οικονομική και κοινωνική τους υπόσταση και στρέφονται σε μορφές πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης του παρελθόντος, όπως είχε συμβεί στην περίοδο του Μεσοπολέμου, νομίζοντας με αυτό τον τρόπο θα ανακτήσουν κι οι ίδιοι την χαμένη οικονομική τους ευημερία».
Παράλληλα, τόνισε για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων που παρατηρήθηκε «φέρει ευθύνη και η πολιτεία, καθώς συστηματικά έχει υποβαθμίσει το μάθημα της πολιτειακής παιδείας».