Μετά από οκτώ χρόνια, έγινε ξανά χθες προεκλογικό debate, με άλλους να είναι… πρωτάκια στην τηλεμαχία και άλλους -όπως ο Αλέξης Τσίπρας- να έχουν γράψει χιλιόμετρα σε παρόμοιες διαδικασίες.

Το χθεσινό debate, όπως αναμενόταν, εξελίχθηκε σε μια εκπομπή με παράλληλους μονολόγους των πρωταγωνιστών, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν οι αιχμές και οι ατάκες, ενώ οι παρόντες δημοσιογράφοι αποκάλυψαν backstage αντιδράσεις, ακόμη και… πηγαδάκια.

Όπως παραδέχθηκαν οι έξι δημοσιογράφοι υπήρξαν μορφασμοί ως αντίδραση όταν ακούγονταν ατάκες από άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ πιο χαλαροί φάνηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας οι οποίοι σε διάφορες περιστάσεις έπιασαν την κουβέντα μεταξύ τους.

Μάλιστα, σύμφωνα και με τη Μάρα Ζαχαρέα που… κρυφάκουσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια στιγμή είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να κάνουν ένα μεταξύ τους debate.

Πέρα από τις πληροφορίες που αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι, backstage υλικό παρείχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ποστάροντας 10 φωτογραφίες από όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από το χθεσινό debate. Ο ίδιος αποτύπωσε στις αναρτήσεις του μία άλλη οπτική για όσα συνέβαιναν στη διάρκεια της τηλεμαχίας, δίνοντας καλλιτεχνική αίγλη στο γεγονός.

Οι backstage φωτογραφίες που πόσταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το debate: