Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε σήμερα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, τηρώντας επιφυλακτική στάση εν μέσω της ανησυχίας για την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος.

Μαζί με την ένατη αύξηση από τον Μάρτιο του 2022, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς που καθορίζει τα επιτόκια σημείωσε ότι οι μελλοντικές αυξήσεις δεν είναι εξασφαλισμένες και θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τα εισερχόμενα δεδομένα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) προχώρησε, ειδικότερα, σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 4,75%-5,00%, με τις ενημερωμένες προβλέψεις της Επιτροπής να δείχνουν ότι 10 από τους 18 υπεύθυνους χάραξης πολιτικής εξακολουθούν να αναμένουν μια ακόμη αύξηση κατά 25 μονάδες βάση έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ήτοι στο επίπεδο που σηματοδοτούσαν οι προβλέψεις του Δεκεμβρίου.

Fed: «Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και ανθεκτικό»

«Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και ανθεκτικό», ανέφερε η Fed σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε μετά τη διήμερη συνεδρίασή της.

Η Fed προειδοποίησε ότι η χρηματοπιστωτική αναταραχή, που προέρχεται από την κατάρρευση δύο μεγάλων τραπεζών, είναι «πιθανό να οδηγήσει σε αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες» και «να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα, τις προσλήψεις και τον πληθωρισμό».