Πυρετώδεις είναι στο Μαξίμου οι προετοιμασίας για την προγραμματική ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή αύριο, Πέμπτη. O Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε οι συνεργάτες του, επιθυμεί να δώσει έναν εμβληματικό χαρακτήρα στην ομιλία του, τώρα με το ξεκίνημα της νέας θητείας του στο Μαξίμου. Πρόκειται επιπλέον να υπογραμμίσει την ιστορική διάσταση που έχει η νέα ισχυρή εντολή που έλαβε από τους πολίτες.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «…Θα επιδιώξει να εκφράσει το πλειοψηφικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας που ξεκινά από την παραδοσιακή Δεξιά, διαπερνά το Κέντρο και εκτείνεται στις παρυφές της Αριστεράς. Είναι αυτό το ρεύμα που έχει συσπειρωθεί, λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και έδωσε τη νίκη στην κυβερνητική παράταξη».

Το, δε, απόγευμα του Σαββάτου, και πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για μια ομιλία, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν θα αποτελείται από έναν μακρύ κατάλογο μέτρων, αλλά θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο.