Σε πειθαρχικό έλεγχο για τον Ηλία Κασιδιάρη προχωρούν οι Αρχές ώστε να διαπιστώσουν πώς ο ίδιος διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, χωρίς να διαθέτει κινητό ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Την Μεγάλη Τετάρτη (12/04) αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα και να εξετάσει εάν ο καταδικασμένος βουλευτής για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιεί καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους του και τους οικείους του για προσωπικά θέματα όπως έχει δικαίωμα αλλά και για λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Αυτό συνέβη καθώς στο διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του, αλλά και βίντεο με μηνύματα όπου ακούγεται ο ίδιος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν διαθέτει κινητό στη φυλακή, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ούτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και αυτό έχει αποδειχτεί και από τους ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του.

Έτσι αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, να συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και στη συνέχεια να ανεβάζουν εκείνοι στο Διαδίκτυο αυτά που λέει.

Το 2021 είχε γίνει ξανά πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Κασιδιάρη όταν το Συμβούλιο των Φυλακών είχαν απασχολήσει κηρύγματα μίσους του που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας. Αναμένεται να φανεί αν το Συμβούλιο επιβάλει πειθαρχικές ποινές και τι είδους στον Κασιδιάρη, μετά τη συνεδρίασή του.