Συνέντευξη για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα εθνικά θέματα και για τα ελληνικά πανεπιστήμια παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν τον β’ γύρο για την ηγεσία του κόμματος.
Μιλώντας στο news247, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θεωρεί μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν θα είναι βουλευτής και φαίνεται ότι οραματίζεται ένα κόμμα με τη συμμετοχή των μελών του.
«Για την κοινοβουλευτική μας ομάδα θα ξαναπώ ότι έχει ξανασυμβεί πρόεδρος του κόμματος και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας να είναι πρόσωπα διαφορετικά. Ήδη δίνονται μάχες στη Βουλή και αποκτιέται βηματισμός.
Δεν έχουμε ανάγκη τη σπέκουλα με την οποία κάνουν παιχνίδι οι μηχανισμοί. Έχουμε ανάγκη από πολιτικό στίγμα, με το οποίο ενεργοποιείται η κοινωνία. Πηγαίνουμε για το εντυπωσιακό άλμα της Κυριακής, και θα ακολουθήσει εντυπωσιακότερο», δήλωσε.
Για τις επικρίσεις που δέχεται επειδή υπερβάλλει με την έντονη δραστηριότητά του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:
«Ορισμένοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Ο τρόπος που επικοινωνώ στα social media είναι ο αυτονόητος για έναν πολιτικό στις μέρες μας. Είναι δείγμα σεβασμού στον κόσμο του οποίου τη ψήφο ζητάς.
Το άλλο, δηλαδή το να έχει κάποιος την απαίτηση από τον πολύ κόσμο να τον ξέρει από πάντα, επειδή απλώς έχει όνομα και απήχηση σε έναν χώρο, αυτό είναι αλαζονικό. Όταν ζητάμε από τον κόσμο να κινητοποιηθεί μαζικά, δεν κρυβόμαστε.
Όταν καλείς τον κόσμο να κάνει το μεγάλο βήμα, οφείλεις να παρουσιαστείς, να πάρεις θέση, να συνομιλήσεις σε ολοένα και μεγαλύτερα ακροατήρια».
Για την κριτική που του ασκείται ότι αποτελεί κρούσμα μεταδημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε:
«Αν εγώ είμαι κρούσμα μεταδημοκρατίας, τότε εκείνοι είναι προχωρημένος νεομεσαίωνας. Πρόκειται για δήθεν κριτική. Εγώ μιλάω για ενδυνάμωση της φωνής και της συμμετοχής του κόσμου μέσα στο κόμμα.
Για το πώς η ενασχόλησή του με τα κοινά θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στον τρόπο που λαμβάνονται και εφαρμόζονται πολιτικές. Δεν με ενδιαφέρει ένα κόμμα με αρχιεπίσκοπο, ιερά σύνοδο και ενορίες πιστών, που περιμένουν το εβδομαδιαίο κήρυγμα για να δουν αν θα πάνε στον παράδεισο ή την κόλαση».