Πριν 37 χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε επισκευθεί το Άγιο Όρος, με συνοδεία τον γιο του Κυριάκο. Ήταν το καλοκαίρι του 1986, όταν ο πρωθυπουργός 18 χρονών τότε είχε επισκευθεί το Άγιο Όρος, με τον πατέρα του ο οποίος τιμούσε το Άγιο Όρος τακτικά με την παρουσία του στα μοναστήρια, αφού αρκετές ήταν φορές που βρέθηκε στο Περιβόλι της Παναγίας.

Έτσι και τώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριακή και Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, θα βρεθεί στο Άγιο Όρος μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Άγιο Όρος
Άγιο Όρος

Μάλιστα, τρεις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από εκείνη την επίσκεψη φιλοξενήθηκαν πέρυσι στη φωτογραφική έκθεση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο των 48 χρόνων του κόμματος. Την έκθεση επισκέφθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι μεγάλης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί, αναζητώντας σε ποια φωτογραφία είναι καλύτερος.

Άγιο Όρος

Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να «κοντύνει» το κόμμα Νίκη, το οποίο έφτασε μέχρι το κατώφλι της Βουλής, συγκεντρώνοντας 2,92% στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα επιχειρήσει, μέσω αυτής της επίσκεψης να βάλει τέλος σε αυτές τις σχέσεις και να στρέψει τις ψήφους προς τη Νέα Δημοκρατία.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κόμματα που να προβάλλουν ότι έχουν την προτίμηση ή τη στήριξη της Εκκλησίας ή εκκλησιαστικών παραγόντων», είπε ο ίδιος χθες, μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.