Κόντρα για το αν ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί στις περιοδείες του το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει ξεσπάσει, μετά από φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να επιβιβάζεται και να αποβιβάζεται απ’ αυτό.

H εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου ανακίνησε το ζήτημα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος απάντησε. Τι είπε; Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει μέχρι τις 21 του μήνα πρωθυπουργός και μπορεί να κάνει έως τότε χρήση κρατικών μέσων.

Μάλιστα στην κόντρα ενεπλάκη και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στο tik tok, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι επιστρέφει από την Τρίπολη όχι με αεροσκάφος αλλά με… αυτοκίνητο.

Όμως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έχει χρησιμοποιήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές και μόλις λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας το χρησιμοποίησε για να επιστρέψει από την Καβάλα όπου πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία.

Μάλιστα, ζήτησε αεροπλάνο ώστε να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα. Ένα από τα αεροσκάφη του σμήνους μεταφοράς υψηλών προσώπων μετέβη από την Ελευσίνα στην Χρυσούπολη, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Καβάλας και μετέφερε τον πρωθυπουργό πίσω στην Ελευσίνα, τα ξημερώματα.

Αξίζει μάλιστα, να σημειωθεί ότι παλαιότερα (και πριν προφανώς αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας) υποστήριζε ότι «βάζουμε προς πώληση το κυβερνητικό αεροσκάφος γιατί το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς», κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Για να έρθουμε στο σήμερα όπου η Π. Τσαπανίδου σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το κρατικό αεροσκάφος, για τις προεκλογικές του περιοδείες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η χώρα του ανήκει και αυτό δεν κρύβεται. Στις 21 Μαΐου λέμε ως εδώ στην αλαζονεία και την οικογενειοκρατία». «Δε γνωρίζω αν το έχει χρησιμοποιήσει αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 21 Μαΐου. Οπότε μπορεί να κάνει χρήση όλων των κρατικών μέσων», απάντησε από την πλευρά του ο Άκης Σκέρτσος, με την κόντρα να φουντώνει…