🗣️ Θα γίνει ή όχι κάποιο debate; Στην ΕΡΤ πάντως δηλώνουν έτοιμοι για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, είτε όλων είτε των δύο. Συντονιστής, κλασικά από την ΕΡΤ όπως σε κάθε debate, θα είναι Γιώργος Κουβαράς. Αν, ξαναλέω. Γίνει… Κι αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει face 2 face τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ στη ΝΔ επιθυμούν (σφόδρα, μαθαίνω) την παρουσία και του Νίκου Ανδρουλάκη. Με τρεις, debate, δεν γίνεται. Ή οι δυο τους, ή όλοι.

🧊 Στη στήλη αρέσει… το στοίχημα όμως και ποντάρει στο εξής: θα γίνει debate, προ της 21ης του Μάη, παρουσία και των έξι πολιτικών αρχηγών (σ.σ. ποιος είδε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και δεν τη φοβήθηκε). Και πιθανώς το debate μόνο με Μητσοτάκη και Τσίπρα να το δούμε ενόψει 2ας Ιουλίου, πολύ πιθανόν τότε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα… σχοινιά, ποσοστιαία.

🗣️ Το ερώτημα είναι πώς, στην Κουμουνδούρου, ζητούν debate των δύο αλλά παράλληλα καλούν άλλα κόμματα σε προοδευτική κυβέρνηση; Κάτι δεν κολλάει…

🤡 Και τι δεν είχαμε ακούσει και διαβάσει για τη συνέντευξη Μητσοτάκη πριν τις εκλογές του 2019 στη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Για «φιλική συνέντευξη από τη γυναίκα του φιλοδεξιού Θέμη Σοφού», μεταξύ άλλων. Και δεν ακούσαμε και διαβάσαμε για την πρόσφατη συνέντευξη Μητσοτάκη στην Ελεονώρα Μελέτη; Ε, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλεσμένος… της Τσιμτσιλή. Να προσέχετε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ διότι σε λίγο θα εμφανιστεί και στις… Αλήθειες με τη Ζήνα.

👰 Εκτός του ότι αιφνιδίασε ως είδηση η υποψηφιότητα της Ράνιας Θρασκιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει και… παρασκήνιο. Η όμορφη δημοσιογράφος ήταν, προ αμνημονεύτων, παντρεμένη με τον νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, μα και πιστό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο Ζούλα.

🔵 Δύο ονόματα ξεχωριστών γυναικών ακούγονται έντονα τις τελευταίες ώρες για το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Αφενός επανήλθε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι κι αντιμετώπισε με σθένος την περιπέτειά της ενώ η Σοφία Μπεκατώρου δεν έχει «καεί» ως υποψήφια. Ίσα ίσα, με το σκάνδαλο Γεωργούλη να πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται εξαιρετική ως «γαλάζια» υποψήφια η γυναίκα που ουσιαστικά ξεκίνησε το ελληνικό Metoo.

↗️ Κάτι που επαναλαμβάνουν τις τελευταίες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από την πρώτη στιγμή στην πρωθυπουργία ότι θέλει και επιδιώκει την αξιοποίηση περισσότερων γυναικών στα κρίσιμα πόστα – παρότι αυτό δεν συνέβη με τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα -εφόσον πετύχει τον εκλογικό του στόχο- έχει δηλώσει ότι θα είναι δυναμική η γυναικεία παρουσία. Αλλωστε, όπως υπογραμμίζουν οι επιτελείς του, ήταν ο Μητσοτάκης που πρότεινε την πρώτη γυναίκα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Τη νυν Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

🇪🇺 Ολοένα και πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία η Άννα Διαμαντοπούλου. Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρθηκε στα συν και τα πλην της κυβέρνησης Μητσοτάκη και, κυρίως, εξέφρασε φόβους για ενδεχόμενη μετεκλογική πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα δηλώνοντας πως θεωρεί επικίνδυνη μια διακυβέρνηση από έναν συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25. Σημειώστε πως και η Διαμαντοπούλου ακούγεται για το «γαλάζιο» Επικρατείας…

🏀 Το πολιτικό μέλλον του Λευτέρη Αυγενάκη κρίνεται από το ΟΑΚΑ. Από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε γνωστό πως η παραχώρηση του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει, με υπογραφές, πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ουδείς θέλει απέναντί του τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πριν από τις κάλπες…

🇬🇷 Τουλάχιστον απογοητευτικός ήταν ο αριθμός των απόδημων που επιθυμεί να ψηφίσει στις εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Άκης Σκέρτσος, στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί μόλις 25.000 άτομα, τα οποία θα ψηφίσουν σε 100 εκλογικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

⤵️ Η Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, αν δεν το έχετε πάρει πρέφα, κατεβαίνει εκ νέου στις εκλογές και ζητά ψήφο στις 21 Μαΐου. Βέβαια, ούτε μισή μονάδα δεν πιάνει πλέον στις δημοσκοπήσεις.

🛅 Από τον ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να δώσουν χρίσμα για τον ∆ήμο Θεσσαλονίκης στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου άναψε το πράσινο φως για τις υποψηφιότητες του (μπασκετμπολίστα) Νίκου Παππά και του Γιώργου Γαβρίλη στους ∆ήμους Αθηναίων και Πειραιά αντίστοιχα. Ο λόγος είναι επειδή καθώς διίστανται οι εισηγήσεις. Οι περισσότεροι θέλουν να δοθεί στήριξη στον Ακη Σακισλόγλου, ενώ ορισμένα στελέχη θα καλόβλεπαν και το ενδεχόμενο χρίσματος στον πρώην αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα. Η στήλη ποντάρει ότι ο Τσίπρας θα επιλέξει… Πέγκα.

🌊 Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι εκλεγμένος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου από το 2014 και, αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά μέσα στους επόμενους μήνες, οδεύει ολοταχώς προς την τρίτη συνεχόμενη θητεία στην Περιφέρεια. Ως τώρα, δεν έχει εμφανιστεί κάποιο οργανωμένο και αξιόμαχο σχήμα που θα τεθεί απέναντί του στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, παρά τις προσπάθειες που επιχειρήθηκαν, κυρίως από τον κεντροαριστερό χώρο, με επίκεντρο τη Ρόδο.

📜 Δεν περνάει απαρατήρητο το όνομα της Μαρίας Παπακωνσταντίνου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία. Όχι επειδή είναι καταξιωμένη ιατρός – βιοπαθολόγος μα και είναι εγγονή του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου, ιστορικοού στελέχος της ΝΔ και δεξί χέρι του εθνάρχη Κώστα Καραμανλή; Ο Παπακωνσταντίνου, που διετέλεσε και πρόεδρος της Βουλής, έμεινε στην ιστορία ως ο πολιτικός που κατάφερε να βάλει στη φυλακή εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας Siemens το μακρινό 1955, ως υφυπουργός Συγκοινωνιών της ΕΡΕ.

🟢 Ένα από τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια έχει το ΠΑΣΟΚ στον νομό Ροδόπης, εκεί όπου φιγουράρουν τα ονόματα του πρώην υπουργού Γιώργου Πεταλωτή και του νυν βουλευτή του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ. Στις εκλογές του ’19 το κίνημα έλαβε 21,94% στη Ροδόπη το 2019 και με την προσθήκη του Πεταλωτή κοιτάει ακόμη πιο ψηλά.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com