Ανακαλώντας το πρόσφατο παρελθόν του κατηγορούμενου, από την Κυριακή το απόγευμα, Αλέξη Γεωργούλη, συναντάμε το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με την Μαρία Σολωμού, κατά την διάρκεια του οποίου καταφέρθηκε έναντι του ανδροκρατούμενου κόσμου που βιώνουμε ως αποτέλεσμα της πατριαρχίας.

Το καλοκαίρι του 2022, φιλοξενούμενος σε μία εκ των εκπομπών που παρουσιάζει με τη μορφή podcast η επιτυχημένη ηθοποιός, δεν παρέλειψε να τονίσει την αξία των αλλαγών που εισηγήθηκε από το πόστο του ευρωβουλευτή σε σχέση με την τροποποίηση στην μεταχείριση των εργαζομένων σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικότερα μάλιστα, μιλώντας περί έρωτα, ο Γεωργούλης αναφέρεται στις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνουμε ως ανθρώπινα όντα, ακόμα και στην περίπτωση που αποβαίνουν καταστροφικά τα συναισθήματά μας. Ωστόσο, εμμένοντας στην άποψη ότι ο κόσμος δομήθηκε εγωιστικά και πατριαρχικά, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επιμονή να ιδωθεί η εποχή μας πιο προοδευτικά, κάνοντας χιούμορ μάλιστα με τις παλαιότερες αντιλήψεις περί… μοιχείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε απαντώντας στη Μαρία Σολωμού, στην σπουδαία αξία της συντροφικότητας και της αγάπης που παρουσιάζει ωε κάτι ξεχωριστό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρωτοβουλία του σε επίπεδο ευρωβουλής αναφορικά με την καταγγελία των παρενοχλήσεων στο χώρο των τεχνών, επιμένοντας μάλιστα ότι αν στηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο, με αναλυτικές πληροφορίες και την ανάλογη υποστήριξη, θα βοηθήσει στην επέκταση του ζητήματος και στο χώρο του αθλητισμού και τα υπόλοιπα εργασιακά περιβάλλοντα συνολικά.

«Με δική μου πρωτοβουλία ξεκινάει μια συζήτηση για το harassment στις τέχνες» λέει χαρακτηριστικά προσθέτωντας για το ίδιο ζήτημα ότι «εάν πας να το ανοίξεις, δεν χωράει μέσα σε μια διαβούλευση, τελειώσαμε αυτό είναι. Είναι πολύ μεγάλο θέμα που αν στον καλλιτεχνικό χώρο βρει πάτημα σίγουρα θα βρει και στο χώρο του αθλητισμού». Σε αντίστοιχη ερώτηση μάλιστα της Σολωμού σχετικά με την ύπαρξη ενός «εγχειριδίου» που να αναφέρεται στα ζητήματα των παρενοχλήσεων, ο Γεωργούλης επεσήμανε πως θα επεδίωκε «Να βγει κάτι που να αναφέρεται με ευστοχία, να λέει τι είναι το harassment».