Πολύ κοντά στην υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως βρίσκεται ο Βαγγέλης Ξυγκώρος. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης BEST μάλιστα, αυτή η πρόθεση ενισχύεται από το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βλέπουν με πολύ θετικό ενδιαφέρον να στηριχθεί μια υπερκομματική πρόταση την οποία εκφράζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για να κάνει η Περιφέρεια ένα άλμα προς τα εμπρός.

Αυτό αποκάλυψε ο Νίκος Μπελογιάννης σχολιάζοντας για τα όσα… πυροδοτήθηκαν μετά την συνέντευξη του κ. Ξυγκώρου στην εφημερίδα «Ελευθερία» και τον Θανάση Λαγό, με το… παράθυρο υποψηφιότητας για την αυτοδιοίκηση το οποίο άνοιξε, σήμερα να εξελίσσεται σε… πόρτα μετά την τεράστια αποδοχή που γνωρίζει μια τέτοια κίνηση, μια κίνηση που έρχεται να ανατρέψει την όλη  κατάσταση.

Ο διευθυντής της τηλεόρασης BEST ξεκαθάρισε αρχικά πως η αναφορά του κ. Ξυγκώρου “συντάραξε τους πάντες στο αυτοδιοικητικό πεδίο” και πως ο ίδιος “δεν ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα στο δήμο Καλαμάτας για να… ησυχάσουν και κάποιοι”. Αν και τόνισε πως οι πιέσεις είναι πολλές και σε κάθε επίπεδο τόσο για το δήμο όσο και για την Περιφέρεια, ο έμπειρος επιχειρηματίας που έδωσε άλλη πνοή στον θεσμό του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά ως ένας άνθρωπος που ξέρει όσο λίγοι την αγορά, με βαρύ βιογραφικό, με τη νέα του σκέψη και τις προτάσεις να πάει ο τόπος μπροστά μέσα από μια ανεξάρτητη και ακέραια πρόταση στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος είναι 46 ετών εξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τον Δεκέμβριο του 2017 (ο νεότερος ηλικιακά Πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού στη Μεσσηνία).

Είναι Αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.