Νέες διαστάσεις παίρνει η κόντρα ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο βουλευτής του κόμματος πέρασε στην αντεπίθεση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι πρόσωπο που διαγράφεται! «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να ‘φας’ εύκολα, τελεία και παύλα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος, μάλιστα, προσέθεσε ότι δεν βλέπει τον λόγο να διαγραφεί, διότι όπως είπε «εγώ δίνω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις και μέσα από την παρουσία μου στη Βουλή, δίνω μια μάχη απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου».

«Και πάω και παρά πολύ καλά. Συνεπώς δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση και τη θεωρώ και απολύτως υποτιμητική για εκείνον που την κάνει, για όποιον την κάνει, όχι για μένα», είπε χαρακτηριστικά».

Δεν επιδιώκει τη ρήξη ο Ανδρουλάκης

Η φράση του Α. Λοβέρδου ουσιαστικά ανοίγει ενδεχομένως και τον δρόμο της διαγραφής τους, μολονότι ο Ν. Ανδρουλάκης φαίνεται να μην επιδιώκει την πλήρη ρήξη. Πρόκειται όπως λένε οι γνωρίζοντες για μια κίνηση υψηλού ρίσκου από τον βουλευτή του κόμματος, η οποία δεν γνωρίζουν που θα οδηγήσει και ποια θα είναι η απάντηση της ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Α. Λοβέρδος διαφώνησε με την επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να μην ανακοινώσει το όνομα του… υποψηφίου πρωθυπουργού. «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», ανέφερε. Από το ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησαν ότι υιοθετεί τις θέσεις στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή του Γιάννη Οικονόμου και του Άκη Σκέρτσου.

«Ουδέν σχόλιο» από τη Χαριλάου Τρικούπη

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν:
«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη. Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο».