Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών, μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Καστοριά.

«Ηθελα να βρεθώ μία φορά ακόμη κοντά σας για να πάρω δύναμη από τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία σας. Είμαι σίγουρος ότι 21 Μαϊου θα γιορτάζει η Ελλάδα μας και η παράταξή μας» ξεκίνησε να λέει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σε μία κατάμεστη αίθουσα.

«Έχουμε εκλογές σε 4 μέρες. Έχω γυρίσει όλη την πατρίδα και έρχομαι πάλι στη Δυτική Μακεδονία για δύο λόγους. Για να πάρω δύναμη από εσάς, αλλά και γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σας και στην επόμενη 4ετια γιατί περάσατε δύσκολα», επεσήμανε ακόμα.

«Το 2019 ούτε εγώ φανταζόμουν πόσες δύσκολες προκλήσεις θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δώσαμε μεγάλες μάχες όμως. Προστατέψαμε τα σύνορά μας και αποδείξαμε ότι έχουμε σύνορα όχι μόνο στη ξηρά, αλλά και σε θάλασσα και αέρα. Πρέπει η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της και η Ελλάδα ήταν πρωταγωνίστρια σε αυτό. Αμέσως μετά πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της 4ετιας, να κλείσω την χώρα απέναντι σε έναν ιό που δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε σχέδιο αντιμετώπισής του. Κλείσαμε τη χώρα, αλλά μείναμε κοντά στην οικογένεια και τις επιχειρήσεις. Κρατήσαμε ζωντανό τον ιστό της οικονομίας μας» πρόσθεσε στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε αυτή την 4ετια.

«Μπορούμε να υλοποιήσουμε μία πολιτική που θα μειώσει την ανεργία. Είμαι περήφανος που δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Φέραμε επενδύσεις που ούτε φανταζόμασταν στο παρελθόν. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη», σε σχέση με τα εργασιακά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκία, αναφέροντας πως η χώρα «χωρίς την στήριξη της αντιπολίτευσης, στήριξε τις Ένοπλες δυνάμεις, έφερε τα rafale, ενώ έχει γίνει η Ελλάδα σταθερός γεωπολιτικός παράγοντας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη»

Αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία που έγιναν αιτία για να υπάρξει ακρίβεια. «Ενισχύσαμε τα νοικοκυριά και επέστρεψε τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στον καθένα ξεχωριστά και συγκρατήσαμε τις τιμές στα τρόφιμα».

«Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε δει» είπε σημειώνοντας πως «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».

Αναφέρθηκε στους συνταξιούχους, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αδικία του νόμου Κατρούγκαλου».

«Ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις και πέρασαν την ευθύνη στην επόμενη κυβέρνηση. Θα έχουν την στήριξή μας οι συνταξιούχοι μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά οριστικά», τόνισε με νόημα.