Έφτασε αυτή η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μελετούσε πριν από περίπου 10 μέρες μιλώντας για διαφοροποιήσεις στο υπουργικό συμβούλιο και για ομάδα που αλλάζει παρότι κερδίζει.

Με την ορκωμοσία του να είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι, ήδη έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν τα σενάρια για το ποιος/ποια θα πάρει ποιο υπουργείο. Και όπως φαίνεται, οι αλλαγές θα είναι όντως σημαντικές και θα υλοποιηθεί η δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για λίφτινγκ.

Οι τρεις υπουργοί Επικρατείας θα είναι κατά τα φαινόμενα οι Σταύρος Παπασταύρου, Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, τη θέση του οποίου ως εκπρόσωπος Τύπου θα αναλάβει ο Παύλος Μαρινάκης.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης φαίνεται ότι θα διαδεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Νίκο Δένδια που τίθεται επικεφαλής στο υπουργείο Άμυνας.

Στο Οικονομικών επικεφαλής θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης και αναπληρωτής ο Νίκος Παπαθανάσης, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να αντικαθιστά τον πρώτο στο υπουργείο Εργασίας. Υφυπουργοί θα είναι οι Βασίλης Σπανάκης και Πανός Τσακλόγλου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αντί του Βορίδη μετακομίζει η Νίκη Κεραμέως με αναπληρωτή τον Θοδωρή Λιβάνιο ενώ το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Γιάννης Οικονόμου θα αναλάβει ως αναπληρωτής υπουργός το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού που μεταφέρεται στο υπ. Παιδείας, ενώ ανανεώνεται και η θητεία της Ζέττας Μακρή ως αναπληρώτριας.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου που θα είναι νέο πρόσωπο, ενώ στο Υγείας επικεφαλής τίθεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επιστρέφει, έχοντας ως αναπληρώτρια την Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργό τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ως το μεσημέρι της Κυριακής, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φάνταζε φαβορί για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Νότης Μηταράκης για το Ναυτιλίας. Πλέον, δεν θεωρείται καθόλου απίθανο να γίνει «τράμπα» και ο Μηταράκης να μετακομίσει στην Κατεχάκη, με τον Βαρβιτσιώτη να πηγαίνει στο Ναυτιλίας.

Για το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ακούγεται έντονα το όνομα του Βασίλη Κικίλια με υφυπουργό των βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ενώ για το υπουργείο Μετανάστευσης που έχει αρκετές ευρωπαϊκές αρμοδιότητες «παίζει» σοβαρά το όνομα του καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετακομίζει ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ ο Κώστας Σκρέκας έχοντας στο πλευρό του ως υφυπουργό τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη αναλαμβάνει, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Νότης Μηταράκης τίθεται επικεφαλής του υπουργείου Ναυτιλίας, η Λίνα Μενδώνη παραμένει στο Πολιτισμού, η Σοφία Ζαχαράκη επιλέγεται για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας, ενώ σημαντική είναι η επιστροφή της Όλγας Κεφαλογιάννη ως υπουργού Τουρισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, τέλος, θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.