Μόνο χαμόγελα φέρνει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας η χθεσινή εικόνα από τη Θεσσαλονίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μια ομιλία μπροστά σε πλήθος κόσμου, με παλμό που του δίνει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο σε μια δεύτερη τετραετία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στα κόμματα δεξιά του δικού του, όπως άλλωστε αναμενόταν ότι θα συμβεί. Και δεν αναφέρθηκε μόνο στον δήθεν πατριωτισμό και στη δήθεν πίστη στη θρησκεία που κάποιοι «εμπορεύονται» με στόχο την παρουσία τους στην επόμενη Βουλή, αλλά στάθηκε και στα μαθήματα που έχουμε πάρει στο πρόσφατο παρελθόν.

«Είναι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω. Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι “ηγέτες”, προσωποπαγή σχήματα που νοθεύουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται.

Η καπηλεία των αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία ή για το μονοπώλιο της ορθοδοξίας” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολυφωνία αλλά αντίθετα μπορεί να οδηγήσουν σε μία δημοκρατική κακοφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περνώντας και από τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα προς τους πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ να ζυγίσουν ξανά τις επιλογές τους.

Με τη μάχη να έχει μπει πλέον στις… καθυστερήσεις, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αυριανή του ομιλία στο Σύνταγμα, τελευταία πριν τη δεύτερη εκλογική μάχη. Για την οποία, όπως είπε «τίποτα δεν έχει κριθεί, κάναμε ένα μεγάλο βήμα, θα είναι όμως σα να μην έγινε ποτέ αν δεν εδραιωθεί. Το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι πάλι άδειες. Για να έχουμε σταθερή κυβέρνηση την 26η Ιουνίου πρέπει να πλημμυρίσουν με ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που απέδειξε πως μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, υλοποιώντας όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».