Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε την Τρίτη (11/04) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συζητήθηκε ακόμη η πρόοδος του στρατηγικής σημασίας έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος – Αιγύπτου «GREGY Interconnector».

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Συνάντηση του Σούκρι και με τον Δένδια

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, που σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Συζητήσαμε, σήμερα, με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου, Σαμέχ Σούκρι, για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων οικονομίας, επενδύσεων, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής».

Ακόμα, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε: «Στην ατζέντα επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη και στη Μ. Ανατολή, οι σχέσεις Ε.Ε. – Αιγύπτου και τα σχήματα περιφερειακής συνεργασίας».

Photo credits: Eurokinissi