Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο σχόλιο του Δημήτρη Μάντζου με το οποίο επιχείρησε να δικαιολογήσει τη διπλή άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη σε εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση. Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

Στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής παρουσίας του στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, κάνοντας ειδική μνεία στην άρνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να συναντηθεί μαζί του.

«Δεν μπορώ να μην επισημάνω έτσι τώρα -χάριν της ιστορίας- ότι όταν, παραδείγματος χάρη, ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος… Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές. Του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, απάντησε στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού, συνδέοντας την άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την υπόθεση υποκλοπών στην οποία ενεπλάκη το όνομά του.