Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, το απόγευμα της Τρίτης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να του δοθεί η διερευνητική εντολή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναμενόταν, δεν αποδέχτηκε τη διερευνητική εντολή, σηματοδοτώντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση για να διαλυθεί άμεσα η νέα Βουλή μετά την ορκωμοσία της και να προκηρυχθούν οι νέες εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 25η Ιουνίου.

«Σύμφωνα με λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων, γι’ αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη και πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες για να γίνουν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή επτά ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.