Το φθινόπωρο είναι η εποχή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις 8 και 15 Οκτωβρίου οι Ελληνες θα πάνε (πάλι…) στις κάλπες, αυτή τη φορά για να αναδείξουν περιφερειάρχες και δημάρχους.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επανεξελέγη το 2019 περιφερειάρχης στην Κρήτη, κατερχόμενος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ο Αρναουτάκης είχε έρθει πρώτος με ποσοστό 60,82%. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης είχε έρθει δεύτερος με ποσοστό 26,52%.

Ακούγεται πλέον έντονα ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, διευρύνοντας την απήχησή της στους κεντρώους ψηφοφόρους και αποδεικνύοντας την πολιτική της κυριαρχία. Πρωτοφανές βέβαια αν συμβεί αυτό, να στηρίζεται υποψήφιος και από τα τρία πρώτα κόμματα!

Και… πρωτοφανές θα μείνει. Στον ΣΥΡΙΖΑ, άκουσον άκουσον, σκέφτονται να άρουν τη στήριξη προς τον Αρναουτάκη σε περίπτωση που τον στηρίξει η Νέα Δημοκρατία!

Οι μεν κάνουν πολιτική. Στηρίζουν έναν επιτυχημένο περιφερειάρχη. Οι δε συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από τον μανδύα της τοξικότητας.