Για τη νομική στήριξη που προσφέρει σε οικογένειες θυμάτων από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μίλησε η Ζωή Κωνταντοπούλου. Καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η δικηγόρος και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι κατά τη διακυβέρνησή του «πούλησε τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε, κηλιδώνοντας την Αριστερά».
Τόνισε δε, ότι πλέον δεν μιλούν μεταξύ τους με τον έναν να αποφεύγει τον άλλο ακόμα κι αν συναντηθούν τυχαία στον ίδιο χώρο. «Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα. Κορυφαίο λάθος και πραγματικά θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλό το διακύβευμα να μην την ξαναπατήσει ο κόσμος. Όταν τον συναντάω έξω δεν του μιλάω αλλά κι αυτός δεν με πλησιάζει, με αποφεύγει. Είναι πολιτικό το θέμα, όχι προσωπικό. Όμως εγώ δεν τα διαχωρίζω με έναν επίπλαστο τρόπο. Δεν πρόκειται να με δείτε να χασκογελάω με κάποιον που αντιπαρατίθεμαι, ούτε να τσουγκρίζω ποτήρια μαζί του. Για μένα είναι ζήτημα αρχής. Ο άνθρωπος αυτός πήρε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων και όχι απλά την πέταξε στα σκουπίδια αλλά την ποδοπάτησε. Προσπάθησε στη συνέχεια να πείσει τον κόσμο ότι δεν είχε επιλογή, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Κηλίδωσε την Αριστερά και θα κάνει πάρα πολλά χρόνια να αποκατασταθεί η έννοια της Αριστερά, γιατί η Αριστερά έχει να κάνει με την ανιδιοτέλεια, με αξίες, με την αλληλεγγύη» υπογράμμισε.
Μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι υπερασπίζεται τη μνήμη των θυμάτων, εκπροσωπώντας δυο παιδιά, επισημαίνοντας ότι το δυστύχημα δεν οφείλεται φυσικά στην «κακιά ώρα, αλλά στο κακό κράτος»
«Είναι μια υπόθεση που με συντάραξε και αυτό που είπα είναι ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει στην Ελλάδα. Δεν ήταν η κακιά η ώρα ήταν το κακό το κράτος. Η ευθύνη του να υπερασπίζεσαι τη μνήμη παιδιών που δολοφονήθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι τεράστια. Εγώ εκπροσωπώ δύο παιδιά. Καταλαβαίνετε τον σπαραγμό που υπάρχει στις οικογένειες. Υπάρχουν 57 άνθρωποι που χάθηκαν, υπάρχει ένα κράτος που κοροϊδεύει και το υψηλό διακύβευμα είναι να μην υπάρχει συγκάλυψη. Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που βλέπω να γίνεται, ένας μηχανισμός κουκουλώματος, με πρώτη πράξη ότι αλλοιώθηκε ο τόπος του εγκλήματος με μπάζωμα και τσιμέντωμα. Οι διάφορες δικαιολογίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το γεγονός ότι ο ανακριτής δεν έχει πάρει δείγματα από τον τόπο και τώρα πρέπει να σκάψει κάτω από το τσιμέντο» ανέφερε μεταξύ άλλων.