Για την επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Παρίσι είχαν γραφτεί και έχουν ειπωθεί αρκετά, όχι μόνο για την ομιλία του στην πλατεία της Βαστίλης στους χιλιάδες Γάλλους συγκεντρωμένους, αλλά και για τα περίφημα γαλλικά του. Απ’ ότι φαίνεται αυτή η σχέση μεταξύ ΚΚΕ και Γάλλων συνδικαλιστών συνεχίζεται, αφού αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε την Ελλάδα, πήρε μέρος σε εκδηλώσεις και παραμονή της Πρωτομαγιάς, παρακολούθησε τη μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ανάμεσα τους και ο Ματιέ Μπολ Ρεντάτ, γραμματέας του συνδικάτου σιδηροδρομικών Βερσαλλιών, ο οποίος είχε καλωσορίσει τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο σιδηροδρομικό σταθμό Μον Παρνάς στο Παρίσι.

Μάλιστα, στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία τους λέγοντας, ότι «πριν ένα περίπου μήνα, το ΚΚΕ στην πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι, τραγούδησε τον ύμνο της Διεθνούς με χιλιάδες Γάλλους εργαζόμενους. Και σήμερα έχουμε μαζί μας, ανάμεσά μας, αυτούς τους πολύτιμους Γάλλους συντρόφους των ταξικών γαλλικών συνδικάτων που βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα» τους οποίους βέβαια χαιρέτισε από το βήμα της εκδήλωσης.