Στο νέο υπουργικό συμβούλιο διαπιστώνεται κινητικότητα εάν επιβεβαιωθούν τα προσώρας σενάρια για αλλαγές στα πρόσωπα και το νέο υπουργείο, ενώ παράλληλα πληροφορίες θέλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Λευτέρη Αυγενάκη και στον τομέα του Αθλητισμού, τον Γιάννη Οικονόμου, μέχρι πρότινος κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο θα γίνουν τη Δευτέρα 26/6 στις 18.00 αλλά όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προορίζει την απομάκρυνση Αυγενάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε πάρει την θέση του ο Οικονόμου, ο οποίος στις πρώτες εκλογές δεν κατάφερε εκλεγεί, μένοντας στην τέταρτη θέση.

Σε σχέση με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο δε, ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εργάστηκε ύστερα, επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.