Λίγο πριν το τέλος της θητείας του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει για το βίντεο που διέρρευσε το Μεγάλη Σάββατο και έδειχνε τον ίδιο σε δημόσιο χώρο να τραγουδά με οπαδικό ύφος το σύνθημα «γ@μ@ το ΠΑΣΟΚ», στους ρυθμούς του hit των 80s, Live is Life των OPUS.

Μετά τις μπερδεμένες δικαιολογίες που βρήκε να επικαλεστεί σε ανακοίνωσή του το Μεγάλο Σάββατο, ο κ. Οικονόμου κλήθηκε ξανά να σχολιάσει το περιστατικό, και μάλιστα σε ραδιοφωνικό σταθμό: στα Παραπολιτικά και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Εκεί όπου ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για προσωπική στιγμή: «Τα απαντήσαμε, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι το να προσπαθεί κανείς από προσωπικές στιγμές να κάνει κρίσεις για το ήθος κάποιων ανθρώπων, και για την άποψή του για την πολιτική, για τους αντιπάλους του, για τον κόσμο της πολιτικής, είναι… άτοπο και παρατραβηγμένο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ΠΑΣΟΚ εξαγριώθηκε με την εν λόγω απρεπή φράση – και λογικό. «Δεν θέλουμε να διαταράξουμε το κλίμα κατάνυξης του Πρωθυπουργού στην Τήνο, αλλά μήπως έχει κάτι να πει για τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, τα συνθήματα και την κατάντια του; Ή απλώς, life is life;», είχε αναφέρει ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με ανάρτησή του.