Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να έχει τραβήξει εδώ και χρόνια χωριστούς δρόμους με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται πως οι κοινές τους στιγμές δεν ξεχνιούνται.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε την εβδομάδα ανατριχίλας που βίωσε η χώρα μας από τη στιγμή που ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αλλά και τις αγωνιώδεις στιγμές που η Ελλάδα βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, καθώς τα στελέχη του ΜέΡΑ25 ονειρεύονται επιστροφή στο 2015. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί η χθεσινοβραδινή δήλωση του νέου εκπροσώπου τύπου του κόμματος;

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του Mega με τίτλο «Ο δρόμος προς την κάλπη» με την Νίκη Λυμπεράκη, μετά από διαφωνία που υπήρχε μεταξύ των πολιτικών προσώπων που ήταν καλεσμένα, η παρουσιάστρια επέμεινε απευθυνόμενη στον Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν εάν οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι αποκαλυπτικός.

Έντμαν: Η βάση μου είναι στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η ειδικότητά μου. Εργάζομαι επτά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη αυτό το οποίο λέτε. Τόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στην δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;
Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές
Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών.
Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.
Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;
Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.
Έντμαν: Και γι αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Με δεδομένο μάλιστα πως αρκετά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης, κάνουν «άνοιγμα» στο ΜέΡΑ25 για μετεκλογική συνεργασία, καλό είναι να μάθουμε τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του συγκεκριμένου ζητήματος.