Από το μέχρι πρότινος προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ, το Περιστέρι, όπου στις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε ποσοστό 34,46% ξεκινά σήμερα η προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη περιοδείες στην Κρήτη, που για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης βάφτηκε γαλάζια, στη Θεσσαλία την Παρασκευή και σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική το Σάββατο.

Μάλιστα κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να βρεθεί και στο Άγιο Όρος κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αντιληφθεί πλήρως τη στόχευση που έχουν κάνει στη θρησκεία κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Στην Πειραιώς σχεδιάζουν τη στρατηγική για τη δεύτερη νίκη που θα δώσει αυτοδυναμία και θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες ο τέως πρωθυπουργός σε εκλεγμένους βουλευτές αμέσως μετά την ορκωμοσία, μοναδικός αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και η λανθασμένη εκτίμηση ότι η μάχη της αυτοδυναμίας θα κατακτηθεί χωρίς προσπάθεια.

Ο Μητσοτάκης συνέστησε, όπως έχει κάνει κι άλλες φορές τις μέρες που ακολούθησαν του θριάμβου στις πρώτες εκλογές, σοβαρότητα, σεμνότητα, μετριοπάθεια και αποφυγή αλαζονικών συμπεριφορών.