Oι φήμες που ήθελαν τις εκλογές να μεταφέρονται για τον Μάιο δεν επιβεβαιώνονται από το κυβερνητικό επιτελείο και η 9η Απριλίου παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη οι αποφάσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα της χώρας μετατίθενται. Το υπουργικό συμβούλιο ήταν να συνεδριάσει την Παρασκευή, πράγμα που δεν θα γίνει, για να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, αναβλήθηκε χωρίς να προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία που θα γίνει η σύγκληση του κορυφαίου κυβερνητικού οργάνου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα των εκλογών αυτές τις μέρες ενώ το Κυβερνητική ηγεσία προχώρησε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η παραίτηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και των ιθυνόντων των σιδηροδρομικών οργανισμών, αλλά και η εξαγγελία της σύστασης υπερκομματικής επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος και τις χρόνιες καθυστερήσεις των έργων, οι οποίες σκοπό έχουν να απαλύνουν σε κάποιο βαθμό την οργή με την οποία η κοινή γνώμη υποδέχτηκε τις αποκαλύψεις για τις διαχρονικές παθογένειες στον συγκεκριμένο συγκοινωνιακό φορέα.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναφέρουν: «Σε αυτή τη φάση δεν μας απασχολεί τίποτε άλλο και η μόνη μας σκέψη είναι στην περίθαλψη και υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων. Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος».

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του μέσα στην επόμενη βδομάδα όσον αφορά στις εκλογές. Τότε θα είναι πιο ξεκάθαρος ο αντίκτυπος του δυστυχήματος των Τεμπών στη διάθεση της κοινής γνώμης.