Σε συμφωνία με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ώστε να εμφανιστεί ο τελευταίος ως ηγέτης του πολιτικού σχηματισμού «Έλληνες – Εθνικό Κόμμα» φέρεται να έχει έρθει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 5019/2023, απαγορεύεται σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες». Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δικαστικός έχει αποφασίσει, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει – σύμφωνα με το νόμο – τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, να επανέλθει με την δική του πολιτική κίνηση, χωρίς την υποψηφιότητα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό στις δεύτερες εκλογές.