Οι εγγραφές στους καταλόγους των αποδήμων για ψήφο από τον τόπο κατοικίας τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου ολοκληρώθηκαν. Και οι αιτήσεις έφτασαν περίπου στις 29.000. Αρκετοί φοιτητές εγγράφτηκαν τις τελευταίες μέρες στους καταλόγους, κάτι που ανέβαλαν λόγω του καθολικού Πάσχα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στην κυβέρνηση αισθάνονται ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έγινε τις τελευταίες μέρες, εκτιμώντας ότι η επικοινωνιακή προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος έφερε αποτέλεσμα, μιας και πρόσφερε 24ωρη υποστήριξη σε όλους.

Μάλιστα η ομάδα που είχε αναλάβει το project έστειλε περισσότερα από 400.000 e-mails, ενώ απάντησε σε περισσότερα από 6.500 τηλέφωνα τις τελευταίες ημέρες.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ προσπάθησαν να εγγράψουν Έλληνες του εξωτερικού, ενώ αρμόδιες πηγές δηλώνουν έκπληξη από την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τη σχετική διαδικασία κινητοποίησης.

Πάντως, για τους απόδημους Έλληνες θα υπάρξει και δεύτερη ευκαιρία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, εφόσον διεξαχθούν δεύτερες εκλογές. Οι εγγραφές, συνεπώς, θα συνεχιστούν, ενώ η ΝΔ σχεδιάζει καμπάνια για να «τρέξει» μετά τις 23 Απριλίου  και ως τις 15 Μαϊου. Ο στόχος θα είναι οι εγγραφές να ξεπεράσουν τις 30.000 και η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να ανέλθουν στις 33.000.