Νέα ερωτήματα δημιουργούν οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Γιάννη Ραγκούση από την οικονομική χρήση 2018 και εντεύθεν μετά τις καταγγελίες για την βίλα των 450 τ.μ. με πισίνα στην Πάρο την οποία και διαθέτει προς ενοικίαση μέσω ψηφιακών πλατφορμών για την θερινή περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις χρονιές που δηλώνει κάποια εισοδήματα από την εκμετάλλευση της βίλας, τα ποσά είναι τέτοια που φορολογούνται με συντελεστή 15% – μιας και σε περίπτωση που δήλωνε πάνω από 12.000 ευρώ θα «ανέβαινε» στον συντελεστή 35%.

Ο κ. Ραγκούσης προχωρά σε δηλώσεις «πόθεν έσχες» από το έτος 2019 (οικονομική χρήση 2018) από όταν δηλαδή και επανεξελέγη βουλευτής όποτε και είχε υποχρέωση να υποβάλει.

Η δήλωση του 2019

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει στο πόθεν έσχες του 2019 (χρήση 2018) 7.232,72 ευρώ έσοδα από ακίνητα ενώ η σύζυγός του εμφανίζεται να δηλώνει 12.000.

Δείτε το πόθεν έσχες του 2019 (χρήση 2018):

Ραγκούσης

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πόθεν έσχες

Η δήλωση του 2020

Αντίστοιχα, στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2020, ο κ. Ραγκούσης δηλώνει μηδενικό εισόδημα από αξιοποίηση ακινήτων για την οικονομική χρήση του 2019, ενώ εμφανίζει τη βίλα στην Πάρο στην δήλωσή του με ποσοστό κυριότητας στο 50%.

Δείτε το πόθεν έσχες του 2020 (χρήση 2019):

Ραγκούσης

Η δήλωση του 2021

Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης εμφανίζεται να δηλώνει ξανά εισόδημα από ακίνητα στην δήλωση του 2021, με το ποσό να ανέρχεται στα 11.463,90.

Δείτε το πόθεν έσχες του 2021 (χρήση 2020):

Ραγκούσης

Η ανανκοίνωση της ΝΔ

«Όσο συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης να πετάνε υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση της βίλας του, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ώστε να την εκμεταλλεύεται τουριστικά, τόσο θα συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε επιτακτικά τα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την υπόθεση του σπιτιού του κ. Ραγκούση.

Η απάντηση του Γιάννης Ραγκούση

Απαντήσεις για το δημοσίευμα της ψηφιακής εφημερίδας Political που κάνει λόγο για «βίλα που διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους», έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας πως «επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας».

Ραγκούσης

Συγκεκριμένα ανέφερε:

-Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

1. Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου.
2. Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
3. Το δάνειο αυτό βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας.

Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

-Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

-Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου. Δεν είμαστε ίδιοι.

Εγώ δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

-Όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο Ευρώ!