Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε άμεσα να «αδειάσει» τον Αδωνη Γεωργιάδη περί της συνταγματικής αναθεώρησης (αν η ΝΔ φτάσει στις 25/6 τους 180 βουλευτές). Ωστόσο με το γράμμα του νόμου, και του Συντάγματος, η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης δεν γίνεται να ανοίξει πριν τις 15 Μαρτίου του 2024 οπότε και συμπληρώνεται η πενταετία από την προηγούμενη αναθεώρηση. Παράλληλα, για να ολοκληρωθεί, απαιτεί δύο Βουλές με ψήφους 180 και 151 αντίστοιχα (ανεξαρτήτως σειράς) και ενδιάμεσα εκλογές. Αναφέρεται διότι είναι όντως στο μυαλό του Μητσοτάκη η συνταγματική αναθεώρηση αλλά μελλοντικά και με τρεις πυλώνες: ένα νέο εκλογικό σύστημα (με απευθείας, και όχι κλιμακωτό, μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα), τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door, τούτο είναι αλληλένδετο με τις εκλογές και δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί συνολικά, έξι εκλογές μέσα σε δύο χρόνια: δύο βουλευτικές (21 Μαΐου και 25 Ιουνίου φέτος), συν άλλες δύο αυτοδιοικητικές το φθινόπωρο, τέσσερις ενώ τον Μάιο του 2024 ακολουθούν οι Ευρωεκλογές. Πέντε ως τώρα.

Εκκρεμεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2025. Με τα νέα δεδομένα, ήτοι μια ισχυρή στη Βουλή ΝΔ με επαρκή αριθμό βουλευτών, δεν προκαλούνται εκλογές. Εκτός κι αν τεθεί τότε, παράλληλα, η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και παράλληλα σκεφτούν στη ΝΔ πρόωρες και ανανεωμένη εντολή…