Αν η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, οι εξελίξεις που έρχονται και μάλιστα άμεσα αποτελούν το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα μέχρι χθες δεδομένα, στελέχη της Ομπρέλας φέρονταν έτοιμα να γνωστοποιήσουν την πρόθεση αποχώρησής τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εντούτοις και με βάση πληροφορίες που μεταδίδει το Εθνος, τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε διαδικτυακή συνεδρίαση της Ομπρέλας και πάρθηκε οριστικά η απόφαση ρήξης με κείμενο αποχώρησης, που θα υπογράφουν περισσότερα από 40 εκ των 60 μελών που αριθμεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει, μάλιστα, ενδεχόμενο στελέχη της τάσης να κάνουν γνωστή από σήμερα την απόφαση αποχώρησης και να μην παραστούν καν στην Κεντρική Επιτροπή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Γιώργου Σταθάκη, παρότι χθες αποφασίστηκε παρουσία της Ομπρέλας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συνεδρίαση και για τους 6+6

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι τελικά θα πράξουν οι 6+6 στους οποίους πρωτοστατούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης. Κι αυτό διότι την ώρα που συνεδρίαζε η Ομπρέλα, γινόταν συνεδρίαση και αυτής της κίνησης.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η ομάδα της Αχτσιόγλου σκοπεύει να εκφράσει τις αντιρρήσεις της στον Στέφανο Κασσελάκη για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω κατάθεσης κειμένου στην Κεντρική Επιτροπή και να τεθούν συγκεκριμένα ζητήματα στο τραπέζι, ώστε να συνεχιστεί η κοινή πορεία. Δεν τέθηκε με απλά λόγια ζήτημα αποχώρησης στη χθεσινή κουβέντα, ωστόσο δεν αποκλείεται μέλη της κίνησης να αποφασίσουν μεμονωμένα να ακολουθήσουν άλλον δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει δραματικά και από τη Δευτέρα μπαίνει σε μια νέα εποχή.