Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά, πλέον, στην επόμενη φάση. Ήδη από χθες έγιναν οι πρώτες διεργασίες, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δευτέρα νέο επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας – πιθανότατα την Όλγα Γεροβασίλη που είναι και η παλιότερη ενώ δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος.

Για φαβορί και αουτσάιντερ, οι αποδόσεις από τα στοιχηματικά γραφεία – είδατε πόσο «μέσα» έπεσαν και στις δύο εκλογές – προσφέρουν πρώτη την Εφη Αχτσιόγλου, ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (ενώ αρχικά δεύτερος ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, που έπεσε στην 4η θέση) και τρίτος ο Αλέξης Χαρίτσης. Από κοντά ο Διονύσης Τεμπονέρας και πιο κάτω η Ρένα Δούρου.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «…διαρροές από το περιβάλλον του Σακελλαρίδη λένε ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ενασχόλησής του με την όλη διαδικασία ενώ η σύζυγός του, Ράνια Τζίμα, αντέδρασε απρόσμενα στο άκουσμα του ονόματός του…».

Υπάρχει και το σενάριο μίας μεταβατικής λύσης με ένα πρόσωπο της παλιάς… φρουράς, για έξι ή και ένα χρόνο, ώστε η αναμενόμενη ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών ή ακόμα και των Ευρωεκλογών να μην χρεωθεί σε στελέχη της νέας γενιάς, η οποία θα κληθεί να παραλάβει μετά. Απίθανο αλλά παίζει».