Μετά τα άρθρα των Νίκου Φίλη και Ευκλείδη Τσακαλώτου ήρθε και αυτό του Γιώργου Σταθάκη να προστεθεί στις φωνές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του. Και παράλληλα έγινε ακόμα ένα βήμα προς την οριστική διάσπαση που θα σηματοδοτήσει και μια νέα εποχή για το κόμμα της Κεντροαριστεράς, που έφτασε να κυβερνήσει τη χώρα και τώρα βρίσκεται μια ανάσα από την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Πολλοί εκτιμούν και το ρεπορτάζ θέλει την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κρατά πια… Ομπρέλα. Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να έρχεται το Σάββατο και την απόφαση να έχει προαναγγελθεί από το εκ των κορυφαίων στελεχών της Ομπρέλας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όλοι περιμένουν απλώς το πότε θα αποχωρήσουν τα στελέχη της συγκεκριμένης τάσης.

Και η συγκεκριμένη συγκυρία φαντάζει η ιδανική για να μπει ένα τέλος στο τοξικό κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, αλλά και για να έχει το όποιο νέο εγχείρημα επιχειρηθεί ελπίδες να κρατήσει κοντά του ένα κοινό. Γιατί είναι δεδομένο ότι με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απογοητευθεί πλήρως.

Μένει να δούμε πόσοι από την Ομπρέλα θα αποχωρήσουν και πώς θα αντιδράσει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο περίγυρός του στον ΣΥΡΙΖΑ που επίσης επιθυμεί… διακαώς τις αποχωρήσεις συγκεκριμένων στελεχών. Όπως, βέβαια, μένει να δούμε και τι πορεία θα ακολουθήσουν κορυφαία ονόματα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας με την πρώτη να έχει… εξαφανιστεί μετά την εσωκομματική διαδικασία και τον δεύτερο να έχει βγει μπροστά.

Όλα συγκλίνουν ότι η ερχόμενη Δευτέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ εντελώς διαφορετικό. Όπως επίσης, όλα συγκλίνουν ότι η ελεύθερη πτώση θα συνεχιστεί και ένα πρώτο δείγμα για το πού θα κάτσει τελικά η μπίλια, θα φανεί στις επικείμενες ευρωεκλογές.