Το πάθημα Κατρούγκαλου (ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κατακόρυφη αύξηση των εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου) φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Όθωνα Ηλιόπουλο να είναι ο υπεύθυνος για ακόμα ένα «αυτογκόλ» ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος αναφέρθηκε στον οδοντιατρικό κλάδο, τον οποίο κατέστησε σαφές ότι θεωρεί «χαμένη υπόθεση» σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αναλυτικά, η δήλωση του επικεφαλής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Η φοροδιαφυγή που θα πιάσεις από το ψηφιακό σύστημα θα καλύψει μέρος του κόστους του. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις».

Γιατί στο σύστημα θα φαίνεται ότι σου έχει γράψει συνταγή και σε έχει εξετάσει. Δεν μπορεί να λέει πίεση αυτό, φυσική εξέταση, αλλά δεν έγινε επίσκεψη. Άρα όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις γίνανε σε κάθε γιατρό και σε κάθε οδοντίατρο. Μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο.

Αλλά να σας πω κάτι μεταξύ μας: Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε δεν πειράζει, ας πληρώσουν κάτι παραπάνω…».