Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος παραιτείται από τα κομματικά όργανα υποβάλλοντας σχετική επιστολή μετά και το σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στα γραφεία του κόμματος το βράδυ της Κυριακής.

Εντούτοις, ανώτατες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και άνθρωποι κοντά στον κ. Τζανακόπουλο διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης του πρώην γραμματέα του κόμματος.

Σκηνές απείρου κάλλους φαίνεται πως εξελίχθηκαν στην Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ψυχραιμότερων προκειμένου να αποφευχθεί ένα περιστατικό που περισσότερο θα θύμιζε ρινγκ και λιγότερο γραφεία αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Πάνου Ρήγα έφτασε στα άκρα, καθώς δεν έμειναν μόνο στα «γαλλικά».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώτος άρχισε να πετάει ειρωνικές σπόντες για την «επιτυχία της διεύρυνσης» του κόμματος προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, υπόθεση που έχει στηρίξει η ομάδα ΡΕΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκει ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, ο Χάρης Τσιόκας, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αντώνης Κοτσακάς κ.ά.

«Η διεύρυνση δεν ήταν πετυχημένη, γιατί έπρεπε να έχετε φέρει τον Χρήστο Παπουτσή και τον Δημήτρη Ρέππα», φέρεται να είπε σε ειρωνικό ύφος ο Δ. Τζανακόπουλος και εκεί ήταν που ο Ρήγας αντέδρασε: «Σιγά, ρε, που σου φταίει η διεύρυνση, άντε φύγε από εδώ», ακούστηκε να του λέει και τότε ποιος είδε τον Τζανακόπουλο και δεν τον φοβήθηκε.

Επίσης επάνω στη φασαρία ακούστηκε και η φράση «η διεύρυνση σας φταίει ή η γραμμή που αποφασίζατε μαζί με τον Καλογήρου στον πρωινό καφέ κάθε μέρα;».

Εν τω μεταξύ, το θέμα δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι ο Π. Ρήγας, όπως και άλλα στελέχη της ΡΕΝΕ, καθώς θα το θέσουν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Παράλληλα, στελέχη που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα γραφεία κάνουν λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ζητώντας μάλιστα την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή το Πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ.