Η τεράστια διαφορά με την οποία ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στις πρώτες εκλογές και στο σοκ που υπέστησαν όλοι οι υποστηρικτές του, από τους πρωτοκλασσάτους βουλευτές μέχρι τους ψηφοφόρους του, δεν εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει χθες για ανατροπή.

Με τη λέξη «ανατροπή», βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να εννοεί ένα πολύ πιο μεγάλο ποσοστό για το κόμμα του, που θα του δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία και να ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση, με δεδομένο ότι τέτοιες διαφορές δεν ανατρέπονται μέσα σε έναν μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα συσπείρωσης από τη Νίκαια και την Κοκκινιά όπου βρέθηκε για να ξεκινήσει τις προεκλογικές του ομιλίες.

«Έχουμε ακούσει το μήνυμα του λαού. Δεν φταίει ο λαός, εμείς φταίμε που δεν επικοινωνήσαμε το πρόγραμμά μας. Αυτήν την ευθύνη την αναλαμβάνω πρώτος εγώ. Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε», ανέφερε ο Τσίπρας παίρνοντας ξεκάθαρη θέση για το πώς αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα και πού επιρρίπτει τις ευθύνες, σε αντίθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συχνά πυκνά αφήνουν αιχμές κατά των ψηφοφόρων για τις επιλογές τους.

«Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη, αλλά θα ματώσουμε άμα χρειαστεί για να την κερδίσουμε», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.