Η έλλειψη ξεκάθαρου πολιτικού προγράμματος και προτάσεων για την επόμενη μέρα, τα θολά μηνύματα που περνούσαν κατά καιρούς στελέχη του, αλλά και η εμμονή με τα «δεινά που έχει φέρει η Νέα Δημοκρατία στη χώρα» όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές, αλλά τον οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου πανωλεθρία.

Με τον χρόνο να είναι ασφυκτικά λίγος μέχρι τις δεύτερες κάλπες και να πιέζει κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να ανασυνταχθούν περνώντας το μήνυμα ότι «το παιχνίδι γυρίζει».

Στη χθεσινή του επίσκεψη στην ΕΥΔΑΠ, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε εκ νέου σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τη φορολογία και την προστασία που κατά τον ίδιο δείχνει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους… έχοντες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου «θα κριθούν οι ζωές των πολιτών, ενώ στάθηκε στο ζήτημα του νερού και στην προστασία του από κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησής λέγοντας ««εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια αγαθά που πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται όλα σ’ αυτή τη ζωή».

Αναφερόμενος τέλος στα της ΕΥΔΑΠ, τόνισε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν υπάρξει προσλήψεις ούτε ενίσχυση της επιχείρησης. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ελλείψει προσωπικού, το δίκτυο δεν συντηρείται, παρόλο που υπάρχουν υπερσύγχρονες υποδομές για τη συντήρηση του.