Ημέρα Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι η σημερινή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών και εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει το μεσημέρι την υποψηφιότητά του για την ηγεσία ακολουθώντας το παράδειγμα της Έφης Αχτσιόγλου.

Μετά από μέρες σκέψεων, συζητήσεων και ζυμώσεων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητά του γνωρίζοντας μάλλον ότι είναι το δεύτερο φαβορί στην κούρσα. Και δεν ήταν τόσο αυτό το ζήτημα που τον «φρέναρε» να δηλώσει «παρών», όσο το γεγονός ότι και ο ίδιος, όπως και πολλά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ιδιαιτέρως την Έφη Αχτσιόγλου. Σε βαθμό που σε περίπτωση που οι εσωκομματικές εκλογές πάνε σε δεύτερο γύρο και ο ίδιος δεν είναι ανάμεσα στους δύο υποψήφιους, θα τη στηρίξει.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανακοινωθεί και η τρίτη υποψηφιότητα. Ο Νίκος Παππάς έχει τη στήριξη αρκετών προεδρικών και θα δοκιμάσει κι αυτός τις δυνάμεις του στη μάχη που θα δοθεί από τώρα μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, ίσως και μέχρι το Σάββατο τις προθέσεις του. Η Ρένα Δούρου, τέλος, έχει κρατήσει κλειστά χαρτιά και οι πιθανότητες να τη δούμε στη μάχη της διαδοχής είναι στο 50-50%.