Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αναμένεται σήμερα στη Βουλή όπου θα ανοίξει -για πρώτη φορά- τα χαρτιά του αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι «απαντήσεις» του Κώστα Καραμανλής, αναφορικά με τα πεπραγμένα της δικής του θητείας στο υπουργείο Μεταφορών.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί, θα δώσουν το παρών και ο Χρήστος Σπίρτζης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι δύο πρώην υπουργοί έχουν κληθεί για ακρόαση ενώ σημαντική αναμένεται να είναι και η τοποθέτηση του νυν υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει αναλάβει και αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δοθούν «απαντήσεις» για την περίφημη σύμβαση 717, την τηλεδιοίκηση στα τρένα καθώς και τη σύμβαση που υπάρχει με την Hellenic Train.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα ανεβάσει τους τόνους ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά από κομβικά ερωτήματα τόσο για το τραγικό δυστύχημα όσο και για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους.

Σημειώνεται ότι σε αλλαγές των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων εν όψει της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη από τον Γιάννη Ραγκούση, τομεάρχη Διαφάνειας, αλλά και του Σπύρου Λάππα με τον αρμόδιο τομεάρχη Νίκο Παππά. Τέλος, ο Χρήστος Γιαννούλης θα λάβει την θέση του Θεόφιλου Γιαννόπουλου. Την ίδια ώρα, από πλευράς ΝΔ επιλέχθηκε να αντικατασταθεί ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας από τον Δημήτρη Καιρίδη – ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής στην αυριανή συνεδρίαση.