Ένα σποτάκι που έδωσε το ΠΑΣΟΚ στη δημοσιότητα άναψε φωτιές. Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης; «Σύντομα η απάντηση», είναι το moto του νέου βίντεο, που ενδεχομένως να προαναγγέλλει… ανακοινώσεις!Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει ότι μεταξύ άλλων προϋποθέσεων για να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην είναι πρωθυπουργός ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρ’ όλα αυτά, εάν κανείς ακούσει την πρωϊνή συνέντευξη στον Ant1 θα αντιληφθεί ότι μάλλον πρόκειται για ένα (ωραίο και… πιασάρικο) επικοινωνιακό τρικ του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι αυτός που θα υποδείξει τον επόμενο πρωθυπουργό.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Ποτέ. Είπα, πρώτα απ’ όλα, να έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε την τελευταία φορά και, φυσικά, πολύ κοντύτερα στους αντιπάλους μας.

Δεύτερον, προγραμματικές συγκλίσεις, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι θα αλλάξουμε πολιτική μόνο στα πρόσωπα. Η πολιτική αλλάζει με συγκλίσεις. Και, τρίτον, τα πρόσωπα. Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτό θα ήταν αλαζονεία και αμετροέπεια. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των κορυφαίων υπουργείων θα είναι κοινής αποδοχής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, συμπλήρωσε, ότι αλαζονεία είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για την καρέκλα.

«Δεν είναι αλαζονεία να κάνεις ό,τι μπορείς για να υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του ελληνικού λαού. Είμαι αλαζόνας όταν υποστηρίζω “Ελάτε να συμφωνήσουμε για τα κόκκινα δάνεια, για την κοινωνική κατοικία, για να δώσουμε 8-10% στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί τα νοσοκομεία καταρρέουν”;» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εν ολίγοις, αρκετοί θεωρούν μάλλον ανεδαφικό να προχωρήσει σε μια τέτοια ανακοίνωση, χωρίς φυσικά να έχει συννενοηθεί είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία. Και άλλωστε εάν το κάνει, οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ θα επισημαίνουν ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ο… άγνωστος Χ.