Στα «μαχαίρια» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, με τα δύο κόμματα να ανταλλάσσουν «πύρινες» ανακοινώσεις και σκληρές δηλώσεις. Η φράση που ουσιαστικά άνοιξε την κόντρα ήταν αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη που μίλησε για «φυλακές» κατά την διάρκεια της πρόσφατης τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεώρησαν ότι ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ υπερέβη τα εσκαμμένα, εκτιμώντας ότι αναφερόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μολονότι δεν τον κατονόμασε. Η δεύτερη διαπίστωση ήταν πως ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς θα ήταν (και) πολιτικά δύσκολο μετά από τέτοιες δηλώσεις να κάνει στροφή 180 μοιρών και να πει «ναι» σε μια συνεργασία.

«Οι δημοσιονομικοί λαϊκιστές, οι πρωταθλητές στη διαφθορά και την απαξίωση του κράτους δικαίου, δεν επιθυμούν τις συνεργασίες, γιατί φοβούνται τον έλεγχο. Είναι ξεκάθαρο, πια, ότι αναγνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος ενώ νωρίτερα ο Άκης Σκέρτσος είχε υποστηρίζει ότι «τη συνεργασία την έχει κόψει ο Ν. Ανδρουλάκης, έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν. Κι εκεί ακριβώς συναντιέται με τον κ. Τσίπρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη κι όχι συνολικά στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι υπάρχουν «θύλακες» εντός του κόμματος οι οποίοι διαφωνούν πλήρως με τη στρατηγική του προέδρου του κόμματος!

Στο μεταξύ από τη Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύουν «βέλη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενοι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «φοβάται την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γιατί ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός του αντίπαλος».

Κατά τους ίδιους ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να κάνει πίσω από την θέση «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας», ενώ έχει πει πως για να γίνει συζήτηση για μια κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει το κόμμα να έχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό. «Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε», σημειώνουν χαρακτηριστικά.