Το πρόσφατο γεύμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, συζητήθηκε πολύ στη Θεσσαλονίκη, καθώς μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του πρωθυπουργού να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεύμα τους δεν προέκυψε τελευταία στιγμή. Είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, ώστε στην πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Είναι επίσης λογικό να συζήτησαν μεταξύ τους τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς τις εκλογές, αλλά το περιεχόμενο της κουβέντας δεν διέρρευσε.

Σε επίπεδο συμβολισμών όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας ήταν διαρκώς παρών, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενεργό συμμετοχή σε όλα τα έργα, τα οποία επισκέφτηκε ο κ. Μητσοτάκης, κάτι που και ο ίδιος αναγνώρισε.

Η επιλογή Μητσοτάκη να γευματίσει μόνο με τον περιφερειάρχη εξέπεμψε καθαρά το μήνυμα της αναγνώρισης του «Μακεδονάρχη» στο πρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα, ενώ έδειξε πόσο πολύ τον εκτιμά και τον υπολογίζει ο πρωθυπουργός. Και ως στρατηγικό εταίρο, με κρίσιμο ρόλο τόσο για την κυβέρνηση, που θέλει έναν αξιόπιστο σύμμαχο και συνεργάτη προκειμένου να προχωρούν τα έργα στην Κεντρική Μακεδονία, όσο και στις πολιτικές εξελίξεις…