Ας είμαστε ειλικρινείς. Κανείς μας δεν είναι τέλειος, αλλά σίγουρα θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε ό,τι πιο κοντά στην τελειότητα. Και αφού έχουμε πλάσει όλο αυτό μέσα στο κεφάλι μας, μετά αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε γιατί οι σχέσεις μας καταλήγουν σε αδιέξοδο. Φταίνε πάντα οι άλλοι ή μήπως επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη; Πάντως τα ζώδια, έχουν τη δική τους απάντηση.

ΚΡΙΟΣ: Θεωρείτε τον σύντροφο σας ανόητο

Ο Κριός είναι από μόνος του δυναμικός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνάει και μόνος του καλά. Όμως, αυτή η ανεξαρτησία είναι και η αχίλλειος πτέρνα του. Μπορεί να διαθέτετε ηγετικές ικανότητες, όμως στη σχέση αυτό συχνά δε λειτουργεί. Το να συμπεριφέρεστε στον σύντροφό σας όπως στη Siri, θα καταλήξει να τον απομακρύνει. Μην τους θεωρείτε όλους δεδομένους. Είναι ωραίο να σας δείχνουν θαυμασμό, αλλά πρέπει να αρχίσετε να δίνετε όσα παίρνετε.

ΤΑΥΡΟΣ: Τα κρατάτε όλα μέσα σας

Οι Ταύροι είναι σταθεροί. Λαχταρούν την ειρήνη και την αρμονία. Το δράμα τους αγχώνει, πολύ. Όμως, οι σχέσεις θέλουν ευελιξία και υποχωρήσεις και εσείς σπάνια είστε δεκτικοί σε αυτό. Σταματήστε να κρατάτε μέσα όσα σας απασχολούν και μοιραστείτε τα με τον σύντροφο σας, πριν καταλήξετε σε ένα άσχημο ξέσπασμα. Το να κρατάτε τα πάντα μέσα σας θα σας κάνει να αγανακτήσετε με τον σύντροφό σας και να διαλύσετε τη σχέση σας. Άνοιξε λοιπόν!

ΔΙΔΥΜΟΙ: Δώστε βάση στη σχέση σας πριν να είναι αργά

Οι Δίδυμοι είναι διαβόητοι για το ότι φεύγουν εύκολα. Ενώ σας αρέσουν οι σχέσεις όταν όλα είναι καλά και ζείτε το χαρούμενο μέρος της, μόλις έρθουν τα δύσκολα, αντί να τα αντιμετωπίσετε καταλήγετε απλώς να φεύγετε. Δεν είναι ότι φοβάστε τη δέσμευση (με το κατάλληλο άτομο), αλλά τείνετε να βλέπετε μια διαφωνία ως το τέλος μιας σχέσης και όχι ως ευκαιρία για συμβιβασμό και ανάπτυξη. Προσπαθήστε περισσότερο λοιπόν. Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Κρατήστε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας

Ο Καρκίνος έχει πολύ μεγάλες άμυνες που όμως μόλις καταρριφθούν, συνήθως περνάει στο άλλο άκρο και αποκτά μια σχέση εξάρτησης με τον σύντροφο του. Αγαπημένα Καρκινάκια, αρχίζετε να μοιράζεστε τα πάντα με αποτέλεσμα να χάνετε από την δική σας ανεξαρτησία και τον προσωπικό σας χώρο. Οι σχέσεις θέλουν δοτικότητα, αλλά κρατείστε και κάποια πράγματα για τον εαυτό σας. Εξάλλου, λίγο μυστήριο βοηθάει πάντα.  

ΛΕΩΝ: Βγάζετε όλα σας τα προβλήματα στο σύντροφο σας

Ο Λέων είναι γεννημένος για να κοιτάζει ψηλά συνήθως με μια δόση έπαρσης που δε βοήθησε ποτέ κανέναν. Ναι είστε δυναμικοί και έξυπνοι και πετυχημένοι όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε τον σύντροφο σας ως κάτι υποδεέστερο, γιατί δεν είναι. Και αν το πιστεύετε πραγματικά, τότε βρίσκεστε σε λάθος σχέση. Χαλαρώστε λοιπόν, ρίξτε τον εγωισμό σας και εστιάστε στα θετικά του συντρόφου σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Δεν μπορείτε να τα φτιάξετε όλα

Είστε ο διορθωτής του ζωδιακού κύκλου. Το μότο σας είναι «Μπορώ να τα φτιάξω!» Όταν ξεκινάτε να βγαίνετε με κάποιον, σας αρέσει όπως είναι, μέχρι που σταδιακά αρχίζετε να θέλετε να τον αλλάξετε. Βγαίνει από μέσα σας η «Η Μητέρα Τερέζα» και θέλετε να «βοηθήσετε», να τον «σώσετε» και τελικά να τον αλλάξετε. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να αποδεχτείτε την πραγματικότητα και να μην πλάθετε συνθήκες που δεν υπάρχουν;

ΖΥΓΟΣ: Μην τα κρατάτε όλα μέσα σας

Έχετε το πιο όμορφο (ψεύτικο) χαμόγελο του ζωδιακού κύκλου. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν είστε αυθεντικοί, αλλά επειδή προτιμάτε να μη δημιουργείτε εντάσεις ακόμα κι όταν δεν συμφωνείτε με κάτι. Αυτό είναι ωραίο αλλά μέχρι ένα όριο. Το να κρατάτε πράγματα μέσα σας δε θα σας βγει σε καλό και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Μιλήστε λοιπόν, κάνει καλό!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αφήστε το δράμα

Όλα ή τίποτα, πάνω ή κάτω, ειρήνη ή πόλεμος: Είστε πλάσματα των άκρων και το ζείτε έντονα. Ενώ μπορείτε να κατευθύνετε αυτή την ένταση προς τους στόχους σας, υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα όταν είστε δυσαρεστημένοι με κάτι να εκτινάξετε τον κόσμο γύρω σας. Η κακή σας διάθεση καταλήγει να καίει τα πάντα.  Αυτό,  θα σας οδηγήσει στο να ρίχνετε βόμβες σαν να μην είστε σε σχέση, να μην είστε καν ομάδα, και στην πραγματικότητα, θα αντιμετωπίζετε τον σύντροφο σας σαν να είναι ο εχθρός σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και διοχετεύστε αυτή την ένταση σε κάτι εποικοδομητικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα σας

Η ζωή για εσάς είναι γεμάτη διασκέδαση και παιχνίδια. Ωστόσο, οι φόβοι σας, τα συναισθήματά σας, τα όνειρά σας, τις περισσότερες φορές δεν τα μοιράζεστε με τον σύντροφο σας. Μάλιστα πολλές φορές προτιμάτε να σιωπήσετε και να εξομολογηθείτε όλα όσα σας προβληματίζουν, αναφορικά με τη σχέση σας, στους φίλους σας αντί για τον σύντροφο σας. Και μετά αρχίζετε να ακούτε τη γνώμη τους που σαφώς σας επηρεάζει. Ο μόνος τρόπος για να το διορθώσετε είναι να είστε ευθύς αλλά ευαίσθητοι και να συζητάτε όσα νιώθετε με τον σύντροφο σας. Ας μείνει μεταξύ σας!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θεωρείτε δεδομένο ότι θα σας πληγώσουν

Είστε εκ φύσεως απαισιόδοξο ζώδιο και συνήθως σε κάθε νέα γνωριμία κουβαλάτε τις απογοητεύσεις των προηγούμενων. Αυτό από μόνο του σας προκαταβάλει αρνητικά και σας κάνει να έχετε λίγες προσδοκίες αφού περιμένετε ότι στο τέλος θα πληγωθείτε. Ενώ είστε άνθρωποι των σχέσεων και της συντροφικότητας, οι ατυχίες του παρελθόντος σας ακολουθούν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Η απαισιόδοξη πλευρά σας είναι απλώς ένας μηχανισμός άμυνας γιατί μπορεί να φοβάστε λίγο ότι κάτι δεν θα λειτουργήσει στο τέλος. Διαγράψτε αυτή τη διάθεση. Μην απομακρύνετε τους ανθρώπους. Θυμηθείτε ότι είστε άξιοι αγάπης και δώστε μια ευκαιρία.