Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ακολουθώντας την Έφη Αχτσιόγλου στην «κούρσα» της διαδοχής. Ο κ. Τσακαλώτος πραγματοποιεί την παρουσίαση των θέσεών του αυτή την ώρα στο Impact Hub Athens.

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Τσακαλώτου παρόντες είναι οι Γιώργος Σταθάκης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Φίλης, Αννέτα Καββαδία, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Συρμαλένιος, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Δημήτρης Βίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνος Λάμπρου.

«Σας κάλεσα εδώ να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα χρειάζεται αναστοχασμός κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αλλά τρέχουν τα γεγονότα και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Η δική μου υποψηφιότητα βασίζεται στο δίπολο συνέχεια και τομή. Η συνέχεια βασίζεται στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για όσα καταφέραμε.

Στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Αυτό το λένε Αριστεροί αλλά και αναλυτές. Το στίγμα μας δεν ήταν ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, συνέχισε: «Η Αριστερά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή, και στη διαπραγμάτευση υπό τον Αλέξη Τσίπρα το αποδείξαμε αυτό με εμένα επικεφαλής και μαζί με μια μεγάλη ομάδα νέων που δούλεψε πολύ σκληρά, όχι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, αλλά έχοντας στο μπροστινό μέρος της σκέψης το για ποιον διαπραγματευόμαστε».

«Το κράτος πρέπει να έχει άποψη και εργαλεία. Ο Κέυνς έλεγε για τον πολιτισμό. Το κράτος δεν πρέπει να πει πόσο μάλλον να περιορίζει. Κι αυτό ισχύει και πέρα από τον πολιτισμό.

Πρέπει το κράτος να δίνει ευκαιρίες. Αυτό πρέπει να κάνει το κράτος, να δίνει χώρο», συμπλήρωσε, ενώ επανερχόμενος στη διαπραγμάτευση ο πρώην υπουργός είπε ότι «Αν κάτι απέδειξα στην διαπραγμάτευση είναι ότι ξέρω να φτιάχνω ομάδες που είναι αποτελεσματικές».