Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έκανε γνωστό ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα χρηματοδοθούν τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων Άκη Παυλόπουλου και Δημήτρη Οικονόμου «που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις 3 κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης;», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων και εξήγησε το εξής:

«Μιλάμε για έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των μεγάλων επιχειρήσεων. Τα υπερκέρδη ορίζονται όπως τα όρισε η Ευρωπαική Ένωση σε πάρα πολλές χώρες. Η Ε.Ε τα φορολόγησε, εισέπραξε ποσά, τα μοίρασε σωστά στους πολίτες της κάθε χώρας. Είναι κάτι που έχει σημειωθεί σε όλες τις χώρες.

«Η ΝΔ κλείνει το μάτι στις μεγάλες επιχειρήσεις»

Τότε παρενέβη στη συζήτηση ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ Ακης Σκέρτσος λέγοντας «δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ έκτακτη φορολόγηση, χαράτσι στις επιχειρήσεις», με την κυρία Τσαπανίδου να απαντά «θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα», κάνοντας σαφές πως «Αυτά τα υπερέσοδα είναι καταγεγραμμένα και η κυβέρνηση δεν τα έχει υπολογίσει σωστά γιατί κλείνει το μάτι στις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες αφήνονται ελεύθερες, ασύδωτες, να έχουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών. Πρόκειται για κάτι που έχει γίνει στην Ε.Ε. έχει μείωθεί ο φόρος στον ΦΠΑ, στα τρόφιμα και η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει για να δώσει μία ανάσα στους πολίτες».