Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη τη Μεγάλη Δευτέρα (10/04) και τόνισε πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, πιστεύετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα το αρνηθεί για να πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές;». Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για «σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» και σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τα μνημόνια και την τρόικα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου: «Ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας αυτοδυναμία, εννοεί ότι θα πάει σε δεύτερες και τρίτες εντολές. Βλέπω, όμως, ότι τώρα τα γυρνάει και λέει ότι θα αξιοποιήσει την εντολή. Εμείς λέμε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας».

«Εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, πιστεύετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα το αρνηθεί για να πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές; Το δίλημμα που θέτει για το πρόσωπο του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θα υφίσταται εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και μπορεί να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση». Επανέλαβε, δε, ότι ο ίδιος έχει αποκλείσει το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης των ηττημένων.

«Χορηγός της Ακροδεξιάς ο Μητσοτάκης»

Αναφερόμενος στη νέα τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. αρνήθηκε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουν γίνει χορηγοί της Ακροδεξιάς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Θα επιμείνουμε στο σωστό. Δεν πιστεύουμε ότι εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα, προστατεύεις τη Δημοκρατία. Επιμένουν στο λάθος»,

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε, δε, για «άθλια χειραγώγηση της Δικαιοσύνης», αναφερόμενος στην παρέμβαση που Γιώργου Γεραπετρίτη. «Η μάχη απέναντι στον Φασισμό και στην Ακροδεξιά δεν κερδίζεται με τέτοια πρακτική. Με τον θεσμικό ερασιτεχνισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση, γίνεται “χορηγός” του Κασιδιάρη. Απευθύνουμε έκκληση να σοβαρευτούν και να φέρουν την τροπολογία που είχαμε φέρει στη Βουλή και συμφωνούσαν έγκριτοι Συνταγματολόγοι, να την ψηφίσουμε όλοι μαζί».

«Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα»

«Οι ανατιμήσεις στο πασχαλινό τραπέζι είναι φωτιά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η «πτώση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή είναι στο 40%».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «εγώ γυρνάω όλα τα μαγαζιά και μου λένε ότι δεν έχουν τζίρο» και μίλησε για την αύξηση του μισθού στα 880 ευρώ, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του. «Η ακρίβεια είναι ερωπαϊκό πρόβλημα, η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό» διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα. «Θα μειώσουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα στο χαμηλότερο επίπεδο που προβλέπει η Ε.Ε.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το σχέδιό μας είναι φιλολαϊκό»

Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ρυθμίσεις οφειλών, ο Αλέξης Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «φιλολαϊκό» και υπογράμμισε ότι αυτό δεν αφορά μόνο στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και στη μεσαία τάξη. Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι «πλέον η χώρα δεν βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίου και μπορεί πλέον να θεσπίσει τέτοιες ρυθμίσεις». Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε «αυτό που υπάρχει σήμερα είναι η λαίλαπα των πλειστηριασμών ή αδιέξοδα».

«Κάθε πολιτική επιλογή έχει πρόσημο θετικό ή αρνητικό για την κοινωνία. Σήμερα έχουμε τη μέση οικογένεια να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα μετά την 20ή μέρα του μήνα. Χρειάζεται να βάλουμε κανόνες και να ρυθμίσουμε την αγορά», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Βλέπαμε να έρχεται η ενεργειακή κρίση ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και τώρα θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό».

«Ο Μητσοτάκης αρνείται το ντιμπέιτ μαζί μου όπως ο διάολος το λιβάνι»

«Αρνείται σαν τον διάολο το λιβάνι να βρεθούμε σε debate οι δύο μας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που μίλησε για debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. «Ο ίδιος λέει ότι το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας αλλά αρνείται να γίνει μεταξύ μας debate» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η μεγάλη πλειοψηφία λέει “ως εδώ”», αναφερόμενος στις εκλογές. «Δεν μου χρωστάει κάτι η ιστορία, πιστεύω ότι εγώ χρωστάω. Να κυβερνηθεί η χώρα από μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας», σημείωσε στη συνέχεια και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μια ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τα μνημόνια και χωρίς την τρόικα πάνω από το κεφάλι του».

Photo credits: Eurokinissi